Guvernul francez a interzis folosirea termenului „friptură” (steak) pe eticheta produselor vegetariene. Decretul vine ca răspuns la solicitările industriei cărnii, care susținea că denumiri precum „șuncă vegetariană” sau „cârnați vegani” induceau în eroare consumatorii.
Alți termeni interziși pentru produsele vegetariene includ „escalop”, „șuncă”, „filet” și „costiță”, conform AFP.
Există totuși excepții pentru anumite produse care conțin o cantitate mică de carne, precum cârnații Merguez, baconul sau cordon bleu.
Producătorii din alte țări UE pot continua să vândă în Franța alimente vegetariene cu denumiri de carne.
Proteins France a susținut că legea franceză este în contradicție cu normele UE privind produsele alimentare.
Persoanele care încalcă legea privind etichetarea pot fi sancționate cu o amendă de până la 1.500 de euro, care poate ajunge la 7.500 de euro pentru companii. Însă producătorii au la dispoziție un an pentru a-și vinde stocurile existente înainte de a li se aplica sancțiuni, se arată în decret.